Kasvattaja

Hamstereiden palvelijana täällä häärää Pauliina, kolmekymppinen pyhärantalainen lähihoitaja.

Laumaani kuuluu hamstereiden lisäksi kanoja, viiriäisiä, neljä jättikania, kolme maakilpikonnaa, leopardigekko, kissoja sekä aviomies.

Olen kasvattanut marsuja SMY:n ja SKJL:n hyväksymällä virallisella kasvattajanimellä Wannabe 6.5.2012 alkaen. Sitä ennen pari vuotta toki ilman nimeä. Nimi poistui käytöstä 2018 omasta pyynnöstäni.

Hamstereihin hurahdin totaalisesti syksyllä 2012. Tätä ennen minulla oli ollut lemmikkinä useampia roborovskeja sekä talvikoita ja yksi syyrianhamsteri. Vuosikausia olin jo haaveillut syyrialaisten kasvatuksesta marsuharrastuksen ohella, mutta marsut jotenkin veivät kaiken huomion ja tarmon ja haave jäi toteuttamatta pitkäksi aikaa. Lopulta kuitenkin tartuin härkää sarvista ja hankin ensimmäiset nimenomaan kasvatusta varten valitut syrkkini. Jotka olivat tarkoin valittuja jo silloin, alusta asti oli tarkoitus saada aikaan samppanjaa eikä vain tehdä söpöjä poikasia, kuten se kasvatus monella muulla tuntuu alkavan.

Meillä on syntynyt hamstereita jokaisesta lajista (syyrianhamsteri, campbelli, talvikko, roborovski, kiinankääpiöhamsteri), mutta koen, että erityisesti kiinankääpiöhamsterit ovat se minun juttuni. Syyrianhamstereista ja campbelleista pidän lähinnä kaiketi niiden laajan värikirjon vuoksi, rakastan nimittäin genetiikkaa ja sen pohtimista miten saisin mitäkin väriä aikaan. Kiinankääpiöhamsterissa rakastuin niiden luonteeseen, vallan hurmaavia “lemmikkikiviä” ovat. Robot olivat mukana jo ihan alkuvaiheessa, kunnes olivat useamman vuoden tauolla, kunnes innostuin jälleen niistä projektina nimenomaan mustasilmäisen valkoisen osalta.

Alunalkaen syyrianhamstereissa värini oli samppanja ja sen sivutuotteena suklaa. Jossain vaiheessa keltaisetkin tulivat mukaan, mutta ennen syrkkien tauolle laittamista mielenkiintoni oli cremen sukuisissa väreissä, kuten soopeli ja minkki sekä ms valkoinen ja hopeasoopeli.

Campbelleiden kanssa aloitin opalilla ja sinisellä argentella sekä harmaalla. Jossain vaiheessa mukana olivat myös sinibeige ja samppanja ja toki laaja kirjo kaikkia dd-eläimiä, niitä kun vain putkahteli milloin mistäkin, mutta myös albiinot. Opal on edelleen paras väri kämpsyillä ja suuresti pidän myös sandystä. Campbellit ovat kuitenkin tällä hetkellä toistaiseksi tauolla.

Kiinareissa olen alusta asti tavoitellut laikukasta ja pyrinkin jättämään kotiin aina laikukkaita jatkamaan sukua, koska laikukkaita kasvattaakseen tarvitsee laikukkaita.

Roborovskien kanssa tavoitteeni on ms valkoinen. Sivutuotteena tulee laikukasta, täplikästä sekä lakillista ja toki normaalia.

Olen jäsen Suomen Hamsteriyhdistyksessä sekä lisäksi kuulun Suomen Marsuyhdistykseen, Turun Seudun Talttahampaisiin ja Pirkanmaan Nakertajiin.

Kasvattajanimeni Wannabe on hyväksytty syyrianhamstereille 1.12.2013. Vkh campbelleille se hyväksyttiin kesäkuussa 2015. Kiinankääpiöt pääsivät nimen alle 3.1.2016. Roborovskit lisättiin nimelle 14.5.2018.

Olen ollut mukana SMY:n hallituksessa aikoinaan kolme kautta, hallituksen jäsenänä (2011 ja 2012) sekä sihteerinä (2015). Olin myös jäsenlehden Marsu Magazinen päätoimittaja kolme vuotta 2012-2014, webmasterina kolme vuotta 2011-2013 sekä valioanomusten käsittelijä viitenä vuotena 2011-2015.
PiNa:n hallituksessa olen ollut varapuheenjohtaja yhteensä kolme kautta (2015-2017) sekä jäsensihteeri ja webmaster.
SHY:ssä olen hallituksen jäsen 2017 & 2018 sekä valioanomusten käsittelijä sekä VV-pisteiden laskija, tosin laskin pisteitä jo vuonna 2016.
TuTa:n perustimme 1.4.2017 kahden muun hamsterikasvattajan kanssa. TuTa:ssa toimin rahastonhoitajana.

Olen myös SMY:n hyväksymä marsujen pet-tuomari sekä FIN VLH-pätevä lemmikkituomari kaikille hamsterilajeille. Olen myös valmistunut syyrianhamstereille ulkomuototuomariksi.