Kotia vailla

Luethan ennen kuin otat yhteyttä

– En myy hamstereita pelkästään lapsille, vaan aikuisen on aina oltava vastuussa eläimen hoidosta. Hamsteri ei ole lapsen lelu!

– En myy hamstereita alle 18-vuotiaille ilman vanhempien lupaa eli alle 18-vuotiailta odotan vanhempien yhteydenottoa hamsteria varattaessa. Tosin, usein vanhempia tarvitaan viimeistään varausmaksun maksamiseen ja hamsterin hakemiseen täältä perämetsästä, joten eiköhän asia tule jossain välissä hoidettua. 😉

– Otathan selvää hamsterin perushoidosta ja ruokinnasta ennen hamsterin varausta. Muistathan, että hamsterin ostohinta on vain pieni osa niistä kuluista, joita siihen menee sen elämän aikana. Hamsteri tarvitsee riittävän suuren asumuksen ja laadukasta ruokaa. Esim. hamsterit.net-sivustolta löydät hyviä artikkeleita liittyen hamsterin hoitoon.

– Syyrianhamsterit ja kiinankääpiöhamsterit myydään yksittäin, koska ne ovat erakkoja. Campbellit ja roborovskit puolestaan aina vähintään pareittain.

– Hamstereilla ei ole kotiinkuljetusta. Ne haetaan kotoani Pyhärannasta, ellei erikseen sovita luovutusta esim. näyttelyiden yhteydessä. Satunnaisesti pystyn kuljettamaan myös Sastamalaan (Vammala) ja matkalle välillä Pyhäranta – Sastamala, mutta tämäkin vain omien menojeni puitteissa. Näyttelyiden yhteydessä voi saada jatkokyytejä muuallekin päin Suomea muiden harrastajien avustuksella.

– Turhien hupivarailujen kitkemiseksi otan hamsteria varattaessa varausmaksun, joka on 10€/nenä (hamstereiden hinta lajista riippumatta 30€/nenä, varausmaksu vähennetään tästä). Varausmaksu tulee maksaa vuorokauden sisällä varauksesta tililleni. Varaus on sitova vasta varausmaksun maksamisen jälkeen (eli jos venytät ja vetkutat varausmaksun maksamista viikon, joku muu voi olla varannut hamsterin sillä välin) eikä sitä palauteta mikäli ostaja peruu varauksen. Varausmaksu sitoo sekä ostajaa että myyjää.

– Hamsteri tullaan hakemaan ennalta sovittuna ajankohtana. Jos hamsteria ei haeta 14vrk sisällä luovutusiän saavuttamisesta, minulla ei ole velvollisuutta pitää hamsteria tämän pidemäpään varattuna varausmaksusta huolimatta. Lukuunottamatta tilanteita, joissa pidemmästä hakuajasta on erikseen sovittu tai syy on kasvattajan muuttuneissa aikatauluista (esim. työvuorot).

– Tullessasi noutamaan hamsteria, varaathan mukaasi kuljetusboksin, jossa on kuivikkeita. Varaa myös tasaraha! Minulla ei ole vaihtokassaa.

– Asialliset yhteydenotot sähköpostitse wannabe[at]hamsterit.net, en vastaa pelkkiin hinta- tai kuvakyselyihin!
Kerro yhteyttä ottaessasi jotain itsestäsi (nimi, ikä [lähinnä täysi-/alaikäisyys] ja paikkakunta auttavat jo kivasti alkuun) ja hamsterin tulevasta kodista (tuleeko lemmikiksi lapselle/aikuiselle, millainen asumus jne.), ja aiemmasta kokemuksestasi hamstereista, niin saat varmasti vastauksen. Omaa elämänkertaansa ei tarvitse selittää, mutta haluan tietää kenen kanssa asioin. “Mitä maksaa, saako kuvia” tai “ostan yhden” -tyyppiset viestit jätän huomiotta. Millaisen kyselyn lähetät, sellaisen vastauksen saat. 😉

– Ymmärräthän myös, että et voi tilata minulta tietyn väristä poikasta tietyllä sukupuolella ja turkinpituudella, varsinkin jos en edes kasvata kyseistä väriä. Aina ei myöskään synny sitä väriä mitä toivotaan ja odotetaan ja joskus taas tulee myös ylläreitä, kiitos resessiivisten geenien.
Ja koska kasvattaja kasvattaa ensisijaisesti itselleen, eikä myyntiä varten, valitsee kasvattaja itse kotiinjäävät poikasensa ensin. Meille ei voi siis tulla kuin eläinkauppaan valikoimaan hyllystä tavaraa eikä nettikauppakaan toimi, vaikka melkoisia “kuvastoja” välillä onkin tarjolla. Tiedustelemalla asiallisesti vapaita poikasia teet parhaan vaikutelman, eikä vain ilmoittamalla “minä otan tuon ja tuon”, viis siitä, ovatko myytävänäkään edes… 😉

 

MYYTÄVÄNÄ

 

VARATTAVISSA

 

SUUNNITTEILLA

kiinarit
Useita naaraita odottamassa astutusta.

roborovskit
Pariskuntia yhdessä. Poikasiakin on.

 

Yhteydenotot wannabe@hamsterit.net. Ethän lähetä yksityisviestejä Facebookissa.

 

Päivitetty 5.6.2018.
Katso myös Facebook-sivut, jossa todennäköisesti tuoreimmat uutiset. Sekä Instagramista tuoreimmat kuvat @wannabehamsterit.